Asperges in bruine boter met ovenkip, champignons en pancetta

Ondanks dat ik al meerdere aspergegerechten op de site heb staan blijf ik het leuk vinden om nieuwe recepten te proberen. De site van het Aspergecentrum staat boordevol variaties. Vandaag maak ik de asperges met kip en pancetta. Je moet even wat stappen doorlopen maar als je alles vooraf klaar zet lukt het vast.

Voor 2 personen heb je nodig; (wij aten het als hoofdmaaltijd zonder iets anders erbij, vandaar dat de hoeveelheden wat groter zijn dan in het oorspronkelijke gerecht)

  • 800 gram geschilde asperges
  • 250 gram biologische kastanjechampignons in vieren gesneden
  • 2 kipfilets
  • 75 gram pancetta (of een andere bacon)
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • zout en peper
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • beetje gehakte peterselie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bestrooi de kip met peper en zout en olijfolie. Bak de kip in een ruime koekenpan bruin en leg deze dan vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat op de bakplaat ruimte over om de pancetta bij te leggen (na 5 tot 10 minuten). Zet de kip ca 20 tot 25 minuten in de oven. De pancetta hoeft maar 15 minuten in de oven.

Kook intussen de asperges net beetgaar en spoel ze af met koud water. Laat ze even in het koude water staan.

Bak in de pan waarin de kip is gebakken de champignons bruin met een klein scheutje olijfolie. Haal ze uit de pan en doe dan de boter in de pan. Laat deze bruin worden en doe dan de (inmiddels uitgelekte) asperges erbij en schep ze door de boter. Nu mogen de champignons er weer bij. Tevens gaat het citroensap en de peterselie erbij. Laat alles even goed warm worden.

Serveer de asperges met daarop de kip, champignons en pancetta. Giet er wat botersaus over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *