Bief Teriyaki salade

Op Instagram ging ik een kookboekenchallenge aan met een andere blogster. Dit is het eerste resultaat ervan. Het komt uit het boek Chef Met Lef.

Voor 4 goed vullende salades heb je het volgende nodig:

  • 4 biefstukken van 100 gram
  • 1 eetlepel BBQ-saus
  • 2 eetlepels teriyakimarinade
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel honing
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje zonnebloemolie
  • 12 schijven ananas
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 80 gram tomaatjes gehakveerd
  • 2 avocado’s (vruchtvlees) in stukjes gesneden
  • 400 gram gemengde sla

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de BBQ-saus, teriyakimarinade, sojasaus, honing en peper en zout door elkaar. Hou 2 eetlepels apart en leg in de rest de biefstuk. Laat minimaal een kwartier marineren. Bak de biefstuk hierna in een hete grillpan ongeveer 1 tot 2 minuten aan beide kanten en laat ze 3 minuten rusten in een ovenvaste schaal. Zet de biefstuk vervolgens nog 4 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna even afkoelen en snij in dunne plakken.

Grill ondertussen de schijven ananas tot er streepjes op staan.

Verdeel de sla, paprika, avocado en tomaat over 4 borden. Leg hierop de 3 schijven ananas per bord en de biefstuk. Schep nog wat marinade over de biefstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *