Bloemkoolnasi

Als je op wil letten met koolhydraten dan is deze bloemkoolnasi uitermate geschikt. Nagenoeg de hele maaltijd bestaat dan uit groenten dus dat is mooi meegenomen.

Je maakt de “nasi” zo; (voor 2 personen)

  • scheut olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1/2 bloemkool
  • 1 steel prei
  • 1 rode paprika
  • 100 gram boontjes
  • 2 eieren
  • handje gebakken uitjes

Maak de boontjes schoon en snij in stukjes. Kook ze net beetgaar en spoel af onder koud water. Zet even apart.

Maak de bloemkool schoon en rasp de roosjes met een grove rasp tot “rijst”.

Snij de prei in ringen en de paprika in reepjes.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan of koekenpan en doe hierbij het kerriepoeder en de sambal. Schep de prei, paprika en bloemkoolrijst erbij en meng rustig door elkaar. Voeg de boontjes en een beetje water toe. Laat zachtjes smoren met de deksel op de pan tot de bloemkool gaar is.

Serveer met een gebakken ei en gebakken uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *