Erwtensoep

Met de kou van afgelopen week wordt de behoefte aan winterse kost groter. Hoogste tijd voor erwtensoep! Ik maak direct een grote pan zodat er weer een deel in de vriezer kan. Altijd gemakkelijk in de weekenden of op een drukke werkdag. Deze goed gevulde soep maak je met de volgende ingrediƫnten;

  • 400 gram spliterwten
  • 1 steel prei in ringen gesneden
  • 250 gram knolselderij in kleine blokjes gesneden
  • 1 winterpeen in kleine blokjes gesneden
  • 1 aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 biologische groentebouillonblokjes
  • 1 magere rookworst in plakken gesneden
  • 100 gram spekreepjes
  • 1,5 liter water
  • peper en zout naar smaak

Pak een grote soeppan en fruit hierin de ui aan de voeg de spekjes toe. Bak even kort aan. Doe er nu de spliterwten, de bouillonblokjes, het laurierblad en het water bij en breng dit aan de kook. Laat dit vervolgens drie kwartier tot een uur zachtjes doorkoken. Af en toe even doorroeren.

Doe als de erwten uit elkaar beginnen te vallen de prei, knolselderij, aardappel en wortel erbij en kook dit nog twintig minuten tot een half uurtje mee. Doe als laatste de rookworst erbij en laat even meewarmen.

Kijk zelf even of het nodig is of er peper en zout bij moet. Dit blijft een kwestie van smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *