Gemakkelijke Rendang

Rendang, Indonesisch stoofvlees bulkt van de smaak. Heerlijk om de kruiden en specerijen, zoals citroengras, gember, komijn zelf toe te voegen, maar wat als je deze allemaal bij elkaar in een boemboe aantreft? Normaal gesproken ben ik van vers toevoegen maar soms vind ook ik het gemakkelijk en heb ik dus voor deze rendang voor een kant en klare boemboe gekozen. Over de keuze van het vlees hoef ik niet na te denken, geen supermarkt maar van de keurslager!

Je hebt naast een paar uur tijd het volgende nodig; (2 tot 3 personen)

  • 600 gram sukadelappen in blokken gesneden
  • 2 grote uien in halve ringen gesneden
  • 1 pakje boemboe voor Rendang bv van Toko Lien

  • 200 ml. kokosmelk
  • 100 ml. water
  • olijfolie
  • peper en zout

Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de boemboe toe en bak twee minuten mee. Doe het vlees erbij en bak mee tot het vlees goudbruin is. Voeg als laatste de kokosmelk en het water toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat het vlees in ongeveer twee uur gaar stoven met de deksel op de pan. Schep af en toe om. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt en het vocht nagenoeg is opgenomen.

Serveer met rijst en boontjes.

Je kunt de boontjes eventueel kort koken en daarna verder gaar stoven in wat kokosmelk en gember.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *