Geroosterde kikkererwten

Dit is nou zo’n klein receptje dat je niet snel online zet. Heb het al een aantal keren gemaakt en vind het toch de moeite waard om het te posten. Kikkererwten zijn gezond. Ze bevatten o.a. vitamine E, foliumzuur en zijn rijk aan vezels, eiwit en ijzer waardoor ze een prima vleesvervanger zijn. Meestal dienen ze als basis voor hummus. Maar als je eenmaal dit recept gemaakt hebt zul je het net als ik vaker doen. Vandaag at ik het in een salade maar ze zijn ook heerlijk als tussendoortje of avondsnack. Zeker als je niet te veel zoetigheid wil pakken.

Je hebt nodig;

  • pot of blik (biologische) kikkererwten
  • scheutje olijfolie
  • paprikapoeder
  • komijn
  • zout

Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Doe ze in een kom en bestrooi naar smaak met zout, komijn, paprikapoeder en de olie. Meng door elkaar en verdeel ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat.

Zet ca. 10 tot 12 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Je kunt ze warm, lauwwarm of koud eten.

Zoals ik al zei lekker als tussendoortje of bij een salade.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *