Gewokte kerrie-asperges met gamba’s en rucola

Salade of asperges? Dat zijn de gerechten waar ik bij mooie zomerse dagen aan denk. Maar.. je kunt ze natuurlijk ook combineren. Vandaag resulteert dit in een lauwwarme salade.

Voor de salade heb je nodig: (recept voor 2 personen)

  • 80 gram rucola
  • 1 rode ui in halve ringen
  • balsamicoazijn of rode wijnazijn (ik heb onlangs een cranberry-balsamico gekocht en gebruik deze vandaag)
  • 750 gram asperges geschild, in schuine stukken gesneden en geblancheerd
  • 500 gram gamba’s
  • teentje knoflook uitgeperst
  • theelepel kerriepoeder

Marineer de uienringen minimaal 20 minuten in de balsamico.

Wok de gamba;s in wat olie en knoflook. Hou ze even apart in aluminiumfolie.

Verhit wat olie in een wok en voeg het kerriepoeder en de knoflook toe. Bak even door en doe dan de asperges erbij. Wok tot ze warm zijn en mooi geel gekleurd.

Verdeel de rucola en de gemarineerde uien in een schaal en schep hier de asperges op en vervolgens de gamba’s.

Je kunt er eventueel pitabroodjes bij serveren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *