Goed gevulde andijviestamppot

Voor deze complete maaltijd heb je de volgende ingrediënten nodig;

  • kruimige aardappelen
  • rauwe gesneden andijvie
  • spekreepjes
  • champignons in vieren gesneden
  • mosterd
  • geraspte kaas
  • melk
  • peper en zout

Kook de aardappelen gaar in bouillon en giet ze af. Prak ze met een stamper en maak er een puree van met melk, peper, zout en mosterd.

Bak de spekreepjes samen met de champignons goudbruin.

Voeg de andijvie, spekreepjes en champignons toe aan de puree en meng door tot een stamppot. Meng als laatste geraspte kaas erdoor.

Het zal jullie opgevallen zijn dat ik geen hoeveelheden gezet heb bij de ingrediënten. Maak de stamppot zoals je deze zelf lekker vind. Proef tussendoor. In mijn geval is de hoeveelheid groenten altijd meer dan de aardappelen. De ander wil meer vlees toevoegen. Koken blijft een kwestie van smaak natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *