Hawaiiburger met spicy avocadocreme

Ingredienten voor 4 burgers;

  • 600 gram rundergehakt
  • 4 ananasschijven
  • 4 broodjes
  • 4 plakken cheddar
  • 2 rode uien in halve ringen gesneden
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1 eetlepel ananassap
  • 1 eetlepel ┬áhoning
  • 60 gram panko (Japans broodkruim)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 theelepels chilipoeder
  • vruchtvlees van 2 rijpe avocado’s geprakt
  • 1 rode peper heel fijn gesneden
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 1/2 eetlepel sriracha
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Meng het gehakt met de gemberrasp, het ananassap, de honing, het panko, de ketchup en de chilipoeder in een kom. Vorm er 4 gelijke burgers van en zet ze even in de koelkast.

Mak een creme van de avocado, de rode peper, het citroensap, de sriracha en een snuf zout. Dek af en zet even weg.

Bak de ui in wat olie tot ze glazig zijn en zet apart.

Bak de ananasschijven goudbruin.

Bak de burgers 2 minuten om en om op middelhoog vuur. Zet dan het vuur lager en laat de burgers nog 6 minuten garen. Leg 2 minuten voor het einde de cheddar erop.

Ga nu de burgers bouwen; snij de broodjes door en besmeer de onderste helft ruim met de avocadocreme. Leg hierop de burger en vervolgens de ananas en de ui.

Serveer met een frisse salade.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *