Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

In het weekend maak ik het liefst ovengerechten of iets wat kan sudderen op het fornuis. Meestal bereid ik alles dan aan het begin van de middag voor zodat tegen het tegen etenstijd een kwestie van doorgaren en opwarmen is. Vandaag staan deze Italiaanse gehaktballen op het menu. Daarbij volkorenspaghetti en een eenvoudige salade.

Voor deze gemakkelijke maaltijd heb je het volgende nodig; (4 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook heel fijn gesneden
  • 10 blaadjes basilicum fijn gesneden
  • 1 eetlepel mosterd
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 blikjes biologische tomatenblokjes
  • roomboter en olijfolie om te bakken
  • peper en zout
  • 1 ei
  • paneermeel

Meng het gehakt, ei, paneermeel, mosterd, Italiaanse kruiden door elkaar en draai en 4 ballen van.

Smelt de roomboter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin. (ze garen later in de saus) Haal de ballen uit de pan en leg even op een bord. Laat de boter in de pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Meng de balsamicoazijn erdoor en doe de tomatenblokjes en basilicum erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Leg nu de gehaktballen in de saus en doe de deksel op de pan. Laat ongeveer een half uur zachtjes pruttelen tot de ballen gaar zijn. Draai de ballen een paar keer voorzichtig om.

Serveer met volkorenspaghetti en een salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *