Kaasburger op een broodje van aubergine

Ter vervanging van brood kun je voor een hamburger ook schijven groente gebruiken. Voor deze kaasburger (welke ik kant en klaar gekocht heb bij mijn groenteboer) heb ik een “broodje” gemaakt van aubergine.

Snij twee dikke plakken van een aubergine en besprenkel deze met olijfolie en bestrooi met een snuf zout en peper. Verwarm de grillpan en grill de aubergineplakken om en om. Bak ondertussen de kaasburger (of een andere vegetarische of vleesburger) op niet te hoog vuur in olie goudbruin.

Leg een plak aubergine op een bord en verdeel hierover wat rucola en tomaat.  Leg hierop de kaasburger en vervolgens weer een laagje rucola en tomaat. Schep hier een beetje saus op. Ik heb gekozen voor een heel simpel sausje van mayonaise en tomatenketchup. Als laatste de tweede plak aubergine erop en klaar is de burger!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *