Kip met zwarte bonensaus, bimi en eiernoedels

Saus van gefermenteerde zwarte bonen. Ik had er nog nooit mee gekookt. Maar het zal zeker niet de laatste keer zijn. De saus geeft zoveel smaak.

Voor dit 5-ingrediënten gerecht van Jamie Oliver heb je het volgende nodig; (recept voor 2 personen)

  • 2 eetlepels zwarte bonensaus
  • 2 kipfilets
  • 150 gram eiernoedels
  • 200 gram bimi
  • 30 gram ongezouten pinda’s
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Rooster de pinda’s in een droge koekenpan bewaar de helft daarna even in een bakje. De andere helft mag fijn gemaakt worden in en vijzel.

Snij de kipfilets een paar keer in over de lengte.

Meng de zwarte bonensaus met de rode wijnazijn en de olijfolie en wrijf de kipfilets hiermee in. Zorg dat je nog wat saus over hebt om straks door de noedels te mengen.

Bak de kipfilets aan beide kanten ca. 3 minuten krokant en laat ze even doorgaren daarna. Hou ze warm in folie. Hou ook de pan warm.

Kook de noedels volgens verpakking (ca. 6 minuten) in  een pan met ruim water (zo gaat hier ook de bimi bij). Snij de bimistelen over de lengte in en voeg de bimi de laatste twee minuten toe en laat meekoken. Schep nu de noedels en bimi met een beetje van het kookvocht in de koekenpan waar de kip in is gebakken en doe de rest van de bonensaus en de pinda’s uit de vijzel erbij. Meng door elkaar.

Serveer de noedels en bimi met de kip er bovenop en garneer met de overgebleven pinda’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *