Minestrone Soep

Italiaanse Minestrone soep. In Nederland doen we er pasta in, dit is in Italië niet gebruikelijk. Ook ik doe er pasta bij omdat het vandaag voor ons een maaltijdsoep is en dan vult deze lekker.

Daarnaast heb ik nog wat schijfjes ciabatta besprenkeld met olijfolie, wat oregano en zeezout erop gedaan en als laatste geraspte Padano. Deze 5 minuten op 200 graden in de oven afgebakken.

Hoe maak je een pan maaltijdsoep voor 4 personen?

Snij de volgende ingrediënten in stukken, reepjes, net wat je wil;

  • 1 winterpeen
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 geschilde aardappel (deze zorgt straks voor de binding)

Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot met de peen even aan. Voeg dan de paprika, aardappel en bleekselderij toe.

Vervolgens doe je er de volgende ingrediënten bij;

  • 1 blik biologische tomatenblokjes
  • 1 biologisch groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • per persoon een hand ongekookte pasta
  • water (tot alles ruim onder staat)
  • courgette
  • verse of gedroogde oregano

Breng aan de kook en laat het dan zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is. Voeg aan het einde een blik cannelonibonen en een paar handjes snoeptomaatjes toe. Warm deze nog even mee.

Breng op smaak met een scheut balsamicoazijn, peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *