Preisoep met zalmsnippers

Met een stevige lunch achter de kiezen wordt de avondmaaltijd wat eenvoudiger. Zeker in het weekend is een kom soep heerlijk en vooral gemakkelijk.

Voor 4 kommen van deze preisoep heb je het volgende nodig;

  • 700 gram prei (ongeveer 3 stelen)
  • 2 uien
  • 2 aardappels (ongeveer 200 gram)
  • 2 biologische bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • scheut olijfolie
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram gerookte zalmsnippers
  • snuf dragon
  • 4 lepeltjes creme fraiche (optioneel)

Snipper de ui en knoflook en snij de prei in fijne ringen. Zet aan in een soeppan met olijfolie en roer 4 minuten af en toe door. Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes. Voeg deze toe aan de prei en ui en bak 2 minuten mee.

Doe de bouillonblokjes en het water erbij en kook 20 minuten zachtjes door. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper.

Schep de soep in een kom en garneer met de zalmsnippers en de dragon. Het is ook lekker om een lepeltje creme fraiche erop te scheppen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *