Stamppot met zoete aardappel, broccoli en oventomaatjes

Afgelopen twee weken heb ik de lekker in je vel challenge door drukte op het werk niet goed kunnen volgen. Met de inlas van twee vrije dagen heb ik gisteren de draad weer opgepakt. Er zijn nog zoveel lekker recepten die ik niet heb gemaakt dus probeer hierin nog een inhaalslag te maken. We gaan gewoon nog even door.

Vandaag maakte ik deze stamppot met een twist. Je hebt voor 2 personen de volgende ingrediƫnten nodig:

  • 450 gram zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • kleine roosjes van 1 broccoli
  • 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd en bestrooid met oregano (ca. 1 theelepel)
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 2 eetlepels pijnboompitjes licht geroosterd
  • 75 gram bacon
  • peper en nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Kook de zoete aardappel gaar, giet af en pureer fijn. Meng er de creme fraiche en wat peper en nootmuskaat door.

Kook tegelijkertijd de broccoli beetgaar. Meng deze door de zoete aardappel puree.

Leg de tomatenhelften samen met de bacon op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de stamp met de tomaatjes en bacon erop en bestrooi als laatste met de pijnboompitjes.

 

Recept: Vrouw Lekker in je vel Challenge, Mathijs Vrieze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *