Stamppot van zoete aardappel, broccoli en bloemkool

Elke keer als ik het boek van Nigel van der Horst opensla word ik enthousiast. Het nodigt zo uit door de prachtige foto’s en duidelijke recepten. In het boek wordt deze stamppot geserveerd met krokante kip. Voor mij was alleen de stamppot voldoende als maaltijd.

De ingrediënten; (voor 2 personen)

  • 250 gram zoete aardappelen
  • 200 gram broccoli
  • 200 gram bloemkool
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 50 gram bacon
  • 40 gram parmezaanse kaas in krullen geschaafd

Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Maak de broccoli en bloemkool schoon en snij in stukken. Kook de zoete aardappelen in een pan met water en zout in ca. 10 minuten gaar. Kook de bloemkool en broccoli in een andere pan ca. 5 minuten. Giet beide af en voeg de groenten samen. Voeg het paprikapoeder en chilipoeder toe en stamp tot een puree. Breng eventueel op smaak met wat zout.

Bak de bacon krokant en breek in stukken. Steek deze in de puree en strooi de parmezaankrullen ertussen.

Recept; uit het boek Chef Met Lef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *