Tomatensalade met venkel, linzen en zalm

Soms hoef je niet heel uitgebreid te eten ’s avonds. Een salade is dan een uitkomst. Zeker nu de zomerse temperaturen aanhouden.

Deze tomatensalade is lekker fris van smaak en maak je heel eenvoudig met de volgende ingrediƫnten:

  • 3 tomaten in plakken gesneden
  • 2 eetlepels gekookte linzen
  • een flinke hand dun gesneden venkel
  • 2 eetlepels pompoenpitten licht geroosterd in wat olie
  • gerookte zalm
  • olijfolie, peper en zout
  • scheutje balsamicoazijn

Leg de tomaten dakpansgewijs op een bord en strooi hier een beetje grof zeezout over.

Meng de linzen, venkel met een scheutje olijfolie en snuf peper en zout en verdeel dit over het bord.

Leg hierop de zalm en garneer met de pompoenpitten. Besprenkel met wat balsamicoazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *