Zalm met pistachekorst en groene asperges

Dit gerecht vind ik echt een aanrader voor kerst. Makkelijk te maken, vooraf te bereiden, en ook ideaal als je met een groter gezelschap bent. Je maakt deze zalm zo;

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor de korst heb je nodig:

  • een handvol pistachenoten per persoon
  • een flinke koffielepel wasabipasta (per 2-3 personen) smaakafhankelijk
  • een eetlepel olijfolie (per 2 personen)

Hak de noten iets fijner met een mes of in een vijzel. Doe in een kom en meng er de wasabipasta en olijfolie door. Het moet een dikke pasta worden. Afhankelijk van de hoeveelheid noten de olijfolie erbij doen.

Leg zalmfilets in een ovenschaal en smeer de pasta er bovenop.

Doe groene asperges (ca. 100 gram per persoon) in een kom en bestrooi met peper, zout en olijfolie. Hussel door elkaar en verdeel de asperges dan rondom de zalm.

Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.

 

Recept: Pascale Naessens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *