Zalm met zachte zuurkool en knolselderij

Deze week las ik een Puur Pascale week in. Ik betrap me er keer op keer weer op dat de kookboeken weinig aan bod komen. Zonde!

Voor deze zalm met zuurkool heb je voor 2 personen de volgende ingrediƫnten nodig;

  • 2 zalmfilets
  • 1 sjalot grof gesnipperd
  • 1/4 tot 1/2 knolselderij in stukjes gesneden
  • 450 gram biologische zuurkool uitgelekt. (als je wat minder zure smaak wil kun je de zuurkool even afspoelen)
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • sojasaus

Doe olijfolie in een stoofpan en voeg de sjalot en knolselderij toe. Zet even aan, doe er een scheutje water bij en doe de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten zachtjes gaar stoven. Pureer dan direct in de pan. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en wat extra olie. Laat het geheel nog ongeveer 20 minuten gaar stoven.

Doe in een andere pan olijfolie, een scheut sojasaus en scheut balsamicoazijn en laat even opkomen. Bak hierin de zalmfilets ongeveer 1 minuut aan elke kant.

Serveer de zuurkool met de zalm erop. Lepel wat saus erop. Garneer eventueel met bieslook. (die laatste ben ik vergeten in huis te halen, dus….)

Recept; Puur Pascale 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *