Categorieën
Uitgelicht

Barrique Den Bosch

Regelmatig brengen we een bezoekje aan Den Bosch. Een van onze favoriete straten is de Vughterstraat. Heel vreemd dat deze winkel ons niet eerder is opgevallen. Vlak voor kerst liepen we er binnen.

Barrique is de Franse benaming voor een wijnvat. En deze naam zie je direct als je binnenkomt terug.  Zodra je de winkel inloopt stuit je op de vaten met olijfolie. We proeven twee soorten truffelolie, zwarte en witte. Vol passie legt de medewerkster ons uit hoe deze olie gemaakt wordt en hoe je het product kunt gebruiken bij het koken. We kiezen voor de witte truffelolie. Een smaakexplosie en niet onbelangrijk, gemaakt zonder chemisch proces.

Verder biedt de winkel een scala aan wijnen, mooie pasta’s, tapenades, chocolade, verse bijzondere worsten en ze verkopen hier verse truffel. Achterin de winkel roept de eigenaar ons in de likeurhoek. Twee mooie wanden met flessen vol likeuren, cognac en meer. De drank wordt uit de glazen silo’s getapt en onze cadeaus gaan in mooie flessen met opschrift en verpakking mee.

Uiteindelijk hebben we 4x afgerekend in deze winkel. Ik wordt namelijk nogal hebberig van mooie producten.

De passie van deze mensen voor de prachtige producten zorgen ervoor dat wij hier zeker vaker terug gaan komen. Zoals de tekst op de gevel zegt; Pure verwennerij.

Chapeau Barrique!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *