Categorieën
Kip

Eenpansgerecht “Bonne Femme”

Dit eenpansgerecht maakte ik regelmatig toen we net getrouwd waren.  Nu had ik het al heel lang niet gemaakt. En het is zo lekker.

Je maakt het zo; (recept voor 3-4 personen)

  • 4 enkele kipfilets
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 uien
  • 600 gram voorgekookte krielaardappelen
  • 1 eetlepel honingmosterd
  • 8 bospenen
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 150 gram zilveruitjes
  • 200 gram diepvrieserwten

Snij de kipfilet in niet al te kleine stukken en schep de mosterd hier doorheen en bestrooi met peper en zout. Zet even weg. Snij de uien in halve ringen.  Doe olijfolie in een braadpan en bak de uienringen samen met de spekreepjes lichtbruin. Haal uit de pan. Bak nu in hetzelfde baksel de kipfilet bruin.

Snij de champignons in dikke plakken en de wortels in schuine plakken. Voeg ze toe aan de kipfilet. Doe ook de spekreepjes en de uien er weer bij. Bak de aardappelen even bruin in een koekenpan en doe ze bij de rest. Schep alles goed om en warm door.

Kook de erwten een halve  minuut en giet af. Laat de zilveruitjes uitlekken. Deze twee ingrediënten gaan als laatste in de pan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *