Categorieën
Geen categorie

Witlofstamppot

Wie heeft er nou niet ge-sonjabakkert? Ik wel! Dat is wel een hele tijd geleden maar dit Sonja Bakker recept met geroerbakte witlof maak ik nog wel eens.

De stamppot maak je zo;

  • 500 gram kruimige aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 4 stronken witlof in reepjes gesneden
  • 2 lente-uitjes in fijne ringen gesneden
  • 100 gram geraspte kaas (naar smaak aanvullen)
  • klein klontje roomboter
  • scheut melk (kies eens voor lactosevrije melk)
  • 1/2 eetlepel honing
  • 150 gram gekookte hamreepjes
  • peper en zout
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie

Kook de aardappels gaar in water met het bouillonblokje. Giet af en breng op smaak met peper en zout en doe de roomboter en melk erbij. Pureer tot een stamp.

Verhit de olie in een wok en wok hierin de witlof kort. Laat uitlekken.

Spatel de witlof, lente-ui, honing en geraspte kaas door de puree.

Voor een vegetarische variant kun je de gekookte ham weglaten. Het is ook lekker om er wat walnoten doorheen te scheppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *