Categorieën
Kip

Mosterdkip met bloemkoolpuree en snijbonen

Als je op wil letten met koolhydraten is een groentepuree een goede vervanging. Je krijgt direct ook extra vitaminen binnen. Vandaag combineer ik bloemkoolpuree met in mosterd gemarineerde kip en snijbonenwok.

Voor de kip heb je nodig;

  • kipfilets of kippendijen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • peper en zout

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en leg de kip erin. Laat minimaal 20 minuten marineren. Verwarm een grillpan en grill de kip mooi bruin en gaar.

De bloemkoolpuree maak je zo;

Maak een bloemkool schoon en kook de roosjes gaar in water met zout. Laat goed uitlekken en pureer met een eetlepel creme fraiche. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

Voor de snijbonen heb je nodig;

  • ongesneden snijbonen
  • 1 of 2 sjalotten
  • 1 tomaat

Snij de snijbonen in hele dunne reepjes. Snipper de sjalotten. Fruit de sjalotten in wat olie in een wok en voeg daarna de snijbonen toe. Wok 2 minuten door. Doe de tomaat erbij en wat peper en zout. Warm nog 4 minuten door.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *