Ingrediënten;
- 10 drumsticks
- 75 ml sojasaus
- 2 cm geraspte verse gember
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 75 ml honing
- paprikapoeder
- chilipoeder
- sesamzaad (geroosterd) voor garnering
- lente-ui voor garnering
Doe de drumsticks in een ovenschaal of braadslede en bestrooi ze met het chilipoeder en paprikapoeder.
Maak een marinade van de sojasaus, gemberrasp, knoflook en honing. Giet deze over de drumsticks en meng goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de drumsticks ca. 45 minuten. Draai elk kwartier om. Schep dan ook de marinade er weer over.
Serveer de drumsticks op een schaal of diep bord en bestrooi ze met het sesamzaad en lente-ui.
Ook lekker om te maken op de BBQ, we gaan het voorjaar weer in ?
Voor de niet-kluivers heb ik ook een variant gemaakt met kipfilet. Deze mag iets minder lang in de oven.