Categorieën
Vega

Chili sin carne

Weer een geweldig recept van ChicksLoveFood!

Zeker een keer of drie per week eten laten we het vlees achterwege. Dus geen Chili Con Carne maar Chili Sin Carne vandaag.

Voor de chili;
– 1 ui gesnipperd
– 2 teentjes knoflook fijn gesneden
– 1 theelepel chilipoeder
– 2 grote zoete aardappelen ongeschild en in blokjes
– 1 blikje (biologische) tomatenblokjes
– 1 klein (glazen) potje mais
– 200 gr. kidneybonen
– olijfolie
– peper en zout

Doe een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook, chilipeper en beetje zout toe. Fruit dit ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak dit 10 minuten aan op wat hoger vuur. Roer regelmatig om. Doe de tomaatblokjes erbij en laat nog even doorpruttelen. Voeg als laatste de kidneybonen en mais toe en verwarm even mee.

Voor de topping;
– 125 gr. crème fraiche light
– 2 bosuitjes fijn gesneden
– peper en zout

Doe de crème fraiche in een schaaltje en doe de bosuitjes erbij. Breng op smaak met wat peper en zout.

Schep de chili op een bord en doe een lepel van de topping erop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *