Categorieën
Soepen

Aspergesoep met paling en wasabi

Aspergesoep kennen we allemaal wel met ham en ei. Deze variant met gerookte paling en wasabi heeft een heerlijke smaak en ga ik zeker nog vaker maken.

Voor 2 tot 3 flinke kommen soep heb je nodig ;

  • 750 gram asperges
  • 75 gram gerookte paling
  • 2 mespunten wasabi
  • 1 sjalot of ui
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • flinke scheut kookroom
  • 1/2 liter water
  • biologisch groentebouillionblokje
  • peper
  • klontje roomboter
  • 1 of 2 hardgekookte eieren
  • snufje dragon

Snipper de ui en fruit deze aan in een pan met het klontje roomboter. Verkruimel het bouillonblokje (een biologisch blokje is veel zachter dan de gangbare blokjes) en zet dit even mee aan.

Maak de asperges schoon en snij ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Voeg deze toe aan de ui en roer even goed door.  Je kunt ook gerust de aspergeschillen toevoegen, straks wordt alles gepureerd en zo verspil je niets.  Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat nu ca. 15 tot 20 minuten  doorsudderen tot alles zacht is. Haal na 10 minuten een klein deel van de asperges eruit en hou apart. Deze stukjes voegen we straks weer toe. Wil je een geheel gladde soep dan sla je deze stap over. Als de asperges zacht zijn pureer de soep dan met een staafmixer  tot een gladde soep.

Meng de creme fraiche met de wasabipasta en voeg deze toe aan de soep. Doe ook de kookroom en een beetje peper erbij. Meng goed door.

Serveer de soep in een kom met de stukjes asperge en leg hierop een paar schijfjes ei en stukjes paling. Garneer met (een heel klein beetje!) dragon

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *