Basis Tomatensaus

Vandaag spaghetti op het menu. En die is echt het lekkerst met een zelfgemaakte tomatensaus. Meestal neem ik het recept van Radmilo Soda uit zijn boek ‘Echt Radmilo’
De saus is heel gemakkelijk te maken en zo klaar. Maak vooral wat extra, want je kunt de saus nog een week bewaren in de koelkast en als je de saus invriest is die nog 3 maanden te gebruiken.
De ingevroren saus gebruik ik ook als basis voor tomatensoep of als saus bij ratatouille van gegrilde groenten.

Je hebt nodig;
– 1 kg tomaten (grof gesneden)
– 2 sjalotten of witte uien (gesnipperd)
– 1 teen knoflook (fijngehakt)
– 1 bosje basilicum (grof gehakt)
– 4 el olijfolie
– peper en zout

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook op middelhoog vuur.
Doe de tomaten erbij en laat ze zachtjes inkoken op laag vuur tot de tomaten en de ui zacht zijn.
Voeg als laatste de basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
Pureer even met de staafmixer tot een gladde saus.

3 gedachten over “Basis Tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *