Categorieën
Feest & Hapjes Vlees

Albondigas

Met de vakantie in het vooruitzicht denk ik weer aan de heerlijke tapas in Spanje. Aangezien we de laatste dagen hier ook Spaanse temperaturen hebben wordt het hoog tijd om een Spaans gerecht te maken. Deze Spaanse gehaktballetjes zie je altijd op de tapaskaart staan. Dit recept maak ik al jaren. Wij eten ze vandaag met een pasta en een frisse salade.

Voor de balletjes (ca. 25 stuks) heb je nodig;

  • 500 gram gehakt (lams, runder of half om half)
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 ei
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf nootmuskaat
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 gram paneermeel

Voor de saus heb je nodig;

  • 1 ui of sjalot gesnipperd
  • 1 blik biologische tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 theelepels maizena
  • zout en peper

Meng het gehakt met alle ingrediënten voor de balletjes, behalve de bloem. Verdeel deze bloem over een diep bord. Draai balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem.

Verhit boter of olie in een pan en bak de balletjes gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Maak de saus door de ui en knoflook even aan te fruiten in olie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de saus en balletjes samen en warm even goed door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *