Gelukkig ben ik een ochtendmens en heb ik lekker de tijd om zelf tomaten te drogen die ik dan straks voor de lunch kan gebruiken.
Zo maak je ze;
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Snij 2 tomaten in dunne parten en leg ze op een met bakpapier bekleed ovenrooster.
Spray ze met olijfolie en doe peper en zout, tijm en rozemarijn erover. Deze kruiden heb ik afgelopen week nieuw geplant in eigen tuin.
Laat de tomaten anderhalf tot 2 uur drogen in de oven.
Ondertussen kun je 2 tenen knoflook schoonmaken en doe deze dan in een schone glazen pot met olijfolie. Zorg dat ze onder staan.Als straks de tomaten klaar zijn en afgekoeld gaan ze bij de knoflook in de po
t.
2 reacties op “Ovengedroogde tomaten”
[…] olijfolie, handje pijnboompitten, flinke hand verse basilicum, 10 cherrytomaatjes, 1 eetlepel ovengedroogde tomaten , een teentje knoflook en peper en […]
[…] handje ovengedroogde tomaten […]