Categorieën
Soepen

Bietensoep

Zelfs met dit warme weer eet ik graag een soepje. Vaak als lunch. Deze bietensoep komt uit het GoodFood boek van Hapinezz. Ik heb het recept wat vereenvoudigd.

Voor 4 kommen soep heb je nodig;

  • 500 gram gekookte en geschilde bietjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1/2 liter bouillon
  • olijfolie
  • stukje komkommer
  • stukje geitenkaas

Snij de venkel en bleekselderij in kleine stukjes en snipper de ui. Fruit deze drie ingrediënten in wat olie aan. Laat 5 minuten wat zachter worden. Giet de bouillon erbij en doe het laurierblad erbij. Laat een kwartiertje zachtjes koken. Snij ondertussen de bietjes in kleine blokjes. En voeg deze als laatste toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer.

Serveer de soep met wat komkommerblokjes en geitenkaas erin. Een heerlijke combi.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *