Categorieën
Soepen

Tomatensoep met cannelonibonen en rode paprika

Soep is een mooie gelegenheid om extra groente binnen te krijgen en ook nog een heel lekker.

Op de site van het voedingscentrum vond ik dit recept. Ik heb wel wat aanpassingen gedaan in de bereidingswijze.

Je maakt een flinke pan soep met de volgende ingrediënten;

  • 1 kilo trostomaten in parten gesneden
  • 2 rode puntpaprika’s in stukken van 2 cm. gesneden
  • 4 stengels bleekselderij in kleine reepjes
  • 2 rode uien gesnipperd
  • teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 10 basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • blik cannelonibonen (400 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • olijfolie
  • 600 ml. bouillon

Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de helft van de ui, de helft van de paprika, de helft van de bleekselderij en de knoflook. Doe de tomatenpuree erbij en roer even goed door. Voeg nu de tomaten en bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Doe nu de overige paprika, bleekselderij en ui erbij en laat nog 5 minuten meekoken. Als laatste gaan de cannelonibonen erdoor.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *