Categorieën
Kip Vlees

Woknoedels met kip, spekjes en homemade pindasaus

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 125 gram woknoedels
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 enkele kipfilet in stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1/2 rood pepertje in fijne stukjes gesneden
  • 1 baby-paksoi in stukjes gesneden
  • 150 gram sugarsnaps
  • 100 gram taugé
  • 2 cm verse geraspte gember
  • 1 eetlepel sojasuas
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 4 eetlepels pindakaas
  • heet water

Bereid de noedels volgens de verpakking.

Bak de spekreepjes krokant en voeg de kipstukjes toe. Bak deze even mee. Voeg de knoflook, het pepertje en de ketjap toe. Schep de spekreepjes en kip even uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

Wok de groenten kort en dezelfde pan. De groenten mogen knapperig blijven. Voeg de noedels (uitgelekt), kip en spekjes toe en meng door elkaar.

Maak een sausje van de pindakaas, sojasaus, gember en water. Roer goed door en voeg niet te veel water in 1 keer toe. Schenk af en toe bij. Als de saus glad is en warm dan is deze klaar.

Serveer de wokgerecht in een diep bord en schep er een lepel pindasaus over.

Inspiratie; Oh my foodness

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *