Categorieën
Vlees

Gezonde hamburger / friet van zoete aardappel / tomaat-mozzarella salade

Vandaag is het Dag van de Burger dus een mooie gelegenheid om zelf hamburgers te maken.

Vandaag eten we ze met friet van zoete aardappel.

Dit heb je nodig voor de hamburgers:
– 500 gram rundergehakt (bij voorkeur biologisch)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels mosterd
– 1 ei
– paneermeel
– zout en peper

De ui heel klein snipperen en de knoflook uitpersen.
Dit met alle andere ingrediënten bij het gehakt doen en alles door elkaar kneden.
Verdeel het gehakt in vieren en maak er bolletjes van. Duw deze voorzichtig tot een platte schijf.
Laat wat olie in de pan goed heet worden en doe de burgers erbij. Zet het vuur wat lager en bak de burgers 4 tot 5 minuten aan beide kanten.

Voor de friet:
– 4 zoete aardappels
– 1 eetlepel paprikapoeder
– zout
– 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

De oven voorverwarmen op 200 graden.
Was de aardappels dep ze droog en snij ze in frieten van ongeveer een centimeter dik.
Doe de frieten in een kom met water en laat ze ruim 30 minuten staan. Dep ze weer heel goed droog met keukenpapier of een theedoek.
Meng de frieten met de olie, paprikapoeder en zout.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze ca. 30 minuten in de oven.

Lekker met een dip van yoghurt, mosterd en honing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *