Categorieën
Vis

Quinoa met citroendressing en garnalenspiesjes

Voor 2 personen heb je nodig;

quinoa met garnalenspies
– 250 gram (biologische) quinoa
– 1 rode en 1 gele paprika
– 3 bosuitjes
– 10 cherrytomaatjes
– half potje zongedroogde tomaten (ik heb gekozen
voor eigen ovengedroogde tomaten)
– handje verse munt
– handje verse bieslook
– 24 cocktailgarnalen
– sap van een 1/2 citroen
– 3 el olijfolie
– teentje knoflook (uitgeperst)
– peper, zout, chilipoeder

Was de quinoa schoon en kook volgens verpakking.
Snij de paprika’s en bosuitjes in stukken en wok even.
Snij de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met de zongedroogde tomaten toe.
Maak een dressing van de olie, peper, zout, en citroensap.
Snij de munt en bieslook fijn.
Rijg de garnalen aan een stokje en bestrooi met chilipoeder en knoflook. Grill de spiesjes even in de grillpan.
Doe de gekookte quinoa bij de groenten en besprenkel met de dressing.
Serveer op een bord of schaal en garneer met de munt en bieslook. Leg bovenop de gegrilde garnalenspiesjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *