Categorieën
Vega

Stamppot van zoete aardappel, broccoli en bloemkool

Momenteel is het weer De Week zonder Vlees. De meeste dagen van de week eet ik geen vlees. Ik mis het niet. Deze stamppot serveer ik met no meat balls.

Je maakt de stamppot zo;

  • 750 gram zoete aardappelen geschild met een dunschiller
  • 500 gram broccoli
  • 500 gram bloemkool
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • flinke snuf zout
  • snuf peper

Snij de zoete aardappelen in blokjes. Maak de broccoli en bloemkool schoon en snij in stukken. Kook de zoete aardappelen in een pan met water en zout in ca. 10 minuten gaar. Kook de bloemkool en broccoli in een andere pan ca. 5 minuten. Giet beide af en voeg de groenten samen. Voeg het paprikapoeder, peper en zou toe en stamp tot een puree.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *