Categorieën
Vis

Rijst met aubergine en scholfilet

Dit gerecht is net geen eenpansgerecht. De rijst kook je vooraf apart, verder kan alles in een hapjespan of koekenpan bereidt worden.

Voor 2 personen heb je nodig;

  • 125 gram zilvervliesrijst of basmatirijst
  • 2 scholfilets
  • 1 aubergine
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 eetlepel vadouvan kruiden (mijn favoriet van Jonnie Boer)
  • olie

Kook de rijst volgens verpakking.

Snij de aubergine en paprika in kleine blokjes. Doe olie in een hapjespan en bak hierin de aubergine samen met de helft van de vadouvan kruiden. Voeg de paprika toe en zet het vuur iets lager.

Snij de scholfilets in stukken en meng hier de overige kruiden door. Leg de visstukjes bij de groenten in de pan en doe de deksel erop. Laat zachtjes gaar sudderen. Voeg als laatste de gekookte rijst toe en meng voorzichtig door elkaar.

Schep in een kom of diep bord.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *