Categorieën
Soepen

Aardappel-Pesto soep met zalm

Gerechten die je vooraf kan maken zijn ideaal voor het kerstdiner of de brunch. Soep is er een van. Deze soep ziet er door de topping van zalm feestelijk uit. Je maakt de soep zo; (4 glazen)

  • 3 aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 500 ml. bouillon
  • 1 eetlepel basilicumpesto (liefst zelfgemaakt)
  • handje gerookte zalmsnippers
  • 4 theelepels creme fraiche
  • peper en zout
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen gesneden
  • snufje chilivlokken
  • scheut olijfolie

Verwarm olijfolie in een soeppan en zet hierin de aardappel, sjalot en de helft van de lente-uitjes in aan. Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes koken. Schep de pesto erbij en pureer de soep met een staafmixer. Doe dan de rest van de lente-uitjes erbij.

Serveer de soep in een glas en garneer met een lepeltje creme fraiche, gerookte zalm en chilivlokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *