Gekruide rijst met Chinese kool en kip

Jaren geleden was ik geabonneerd op de tijdschriften van Sonja Bakker. Een van de recepten die daaruit is blijven hangen is deze rijst met Chinese kool. Het was al erg lang geleden dat ik deze gemaakt heb. Zonde want er zit zoveel smaak aan het gerecht.

Je maakt het zo; (voor 4 personen)

  • 200 gram rijst
  • 1 hele Chinese kool en hele fijne repen gesneden
  • 2 rode uien in halve ringen gesneden
  • 4 enkele kipfilets in stukken van ca. 3 cm gesneden
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • zakje nasikruiden (bv van Conimex)
  • flinke scheut ketjap manis
  • gebakken uitjes ter garnering
  • olijfolie

Kook de rijst volgens verpakking en voeg het zakje nasikruiden erdoor.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui en kip lichtbruin. Voeg de Chinese kool toe en wok tot deze wat slinkt. Doe de knoflook en ketjap manis erbij. Roer even om. Meng de gekruide rijst erdoor en serveer direct. Garneer met bakken uitjes.

Mocht je wat meer pit in het gerecht willen dan kun je een pepertje toevoegen of wat chilivlokken. Een zoetzure komkommersalade past prima bij dit gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *