Categorieën
Zoet & Brood

Kwarkbol met cranberry en kaneel

Omdat ik niet de standaard kerststol wilde maken kwam ik bij dit recept voor een kwarkbol van FoodLies. Zelf heb ik gekozen voor cranberry’s in plaats van rozijnen. De bol is heel simpel te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig;

  • springvorm met een doorsnede van 18 cm (ingevet)
  • 200 gram cranberry’s (10 minuten geweld in lauw water)
  • 250 gram bloem (gezeefd)
  • 16 gram bakpoeder (gezeefd)
  • 2 hele eieren en 1 eigeel
  • 250 gram kwark
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels melk

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de 2 hele eieren kort en doe hierbij de kwark,  olie, kaneel, vanillesuiker en zout en meng goed door elkaar. Doe nu de bloem en het bakpoeder erbij en kneed tot een (best plakkerig) deeg.

Doe het deeg in de springvorm en zet in de oven. Meng de eidooier met de melk en bestrijk de bol na 10 minuten hiermee en bestrooi met suiker. Zet weer ca. 25 minuten terug in de oven. Door er met een prikker in te steken die er droog uit komt kun je zien of de bol gaar is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *