Categorieën
Geen categorie

Cranberrycompote met sinaasappel

Onmisbaar met kerst is cranberrycompote. Deze uit de Kersteditie van Foodies Magazine is eenvoudig in 15 minuten gemaakt. Maak de compote gerust een paar dagen voor kerst en vries deze eventueel in.

ingrediënten;

  • 360 gram verse cranberry’s
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gram suiker
  • 50 ml. water

Was de sinaasappel met warm water, dep deze droog en rasp de schil. Pers nu de sinaasappel uit.

Doe het water, de sinaasappelrasp en sinaasappelsap samen met de suiker, cranberry’s en kaneelstokje in een pannetje en breng aan de kook. Laat nu ca. 10 tot 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Verwijder het kaneelstokje en laat de compote afkoelen in een schone glazen pot.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *