Categorie├źn
Zoet & Brood

Kerstkoekjes

Met een voorraadje koekdeeg in de vriezer werd het eens tijd om lekker koekjes te bakken. Kerst is de uitgelezen tijd daarvoor. Ik heb het deeg naar recept van Patisserieenzo. De versieringen op de koekjes zijn gemaakt met de decoratiestiften van dr. Oetker.

Je maakt de koekjes zo;

  • 100 gram bloem
  • 40 gram poedersuiker
  • 15 gram amandelmeel
  • 60 gram koude boter
  • snuf zout
  • 1 losgeklopt ei

Zeef de bloem en de poedersuiker. Doe het samen met het zout, beetje ei en amandelmeel in een kom. Snij de boter in kleine stukjes en voeg deze toe. Kneed nu met je handen alles tot een kruimelig deeg. Maak een platte schijf en wikkel deze in vershoudfolie. Laat het deeg ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi je werkblad met bloem, leg het deeg erop en rol met de deegroller uit tot een dikte van ongeveer 4 mm. Steek met de vormpjes de koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Afhankelijk van de dikte en de oven kan het iets langer of korter zijn.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Als ze helemaal afgekoeld zijn kun je ze decoreren. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *