Categorieën
Feest & Hapjes Zoet & Brood

Tonychocolonely chocolademousse

Als chocoladeliefhebber kon een chocoladerecept op het kerstmenu niet ontbreken. De mousse is eenvoudig te maken.

Voor 6 glazen heb je nodig;

  • 150 gram Tony’s Chocolonely chocolade karamel zeezout
  • 200 ml. slagroom
  • 5 eiwitten
  • 100 gram frambozen

Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen.

Klop de slagroom.

Klop de eiwitten stijf. Deze zijn goed als je de kom op zijn kop boven je hoofd kan houden. (en er natuurlijk niets uit de komt valt 😂)

Schep de chocolade door de eiwitten.

Vouw als laatste de slagroom erdoor. Liefst met een plastic spatel.

De mousse moet minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Je kunt deze direct in glazen doen (handig om de mousse dan eerst in een spuitzak te scheppen)

Decoreer de mouse met verse frambozen en kerstchocolade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *