Voorafgaand aan het kerstdiner serveerde ik deze amuses. Ze zijn gemakkelijk voor te bereiden en snel klaar. Ook ideaal als partyhapjes op oudejaarsavond.
- Geitenkaas met cranberry en pistache
Hak een handje pistachenoten fijn. Snij een handje gedroogde cranberry’s fijn. Snij een aantal schijfjes (bettine) geitenkaas doormidden. Meng de pistache en cranberry door elkaar. Bedek de geitenkaasjes met dit mengsel. (Druk goed aan dan blijft het plakken)
- Gerookte kip met mangochutney
Voor deze hapjes heb je het volgende nodig (ca. 14 glaasjes);
- 400 gram gerookte kipfilet in hele kleine blokjes gesneden
- 4 lente-uitjes in fijne ringen gesneden
- 4 eetlepels mangochutney
- snuf gedroogde koriander
Meng alle ingrediënten door elkaar en schep in kleine glaasjes. Je kunt dit gemakkelijk een dag vooraf maken en wegzetten in de koeling.
- Tortillachips met avocado en gerookte zalm
Prak een halve avocado en voeg wat peper, zout en citroendruppels toe. Schep het mengsel op een tortillachip en leg er een plakje gerookte zalm op.