Categorieën
Bijgerechten & Sauzen Vega

Tian

Gerechten voor het kerstdiner moeten er mooi uitzien maar ook goed voor te bereiden zijn. Deze tian is dat zeker. Grootste klus is het in de schaal zetten van de schijfjes groenten. Dus eigenlijk is het een heel simpel gerecht.

Neem een aantal groenten naar keuze. Ik heb voor deze tian courgette, aubergine, zoete aardappel, rode ui en tomaat gebruikt.  Je kunt ook andere groenten gebruiken zoals pompoen en pastinaak. De dag vooraf heb ik een knoflook-kruiden olie gemaakt.

Snij de groenten in gelijke plakken. Hussel ze door de kruidenolie en zet ze vervolgens om en om in een (liefst ronde) schaal. Schenk er nog wat olie over en bestrooi met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de tian ca. 40 minuten in de oven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *