Categorieën
Soepen

Knolselderijsoep “on the go”

Met kerst kreeg ik dit boekje van Rens Kroes. Het staat vol met recepten die je kan voorbereiden en al dan niet mee kunt nemen. Je kookt wanneer je tijd hebt en werkt vooruit. Mealplanning. Zeker in de drukke werkmaanden maak ik hier veel gebruik van. Zo zorg ik dat ik gezond en gevarieerd eet ook op de momenten dat ik het drukker heb.

Deze soep is het eerste recept wat ik uit het boekje maak en je hebt er de volgende ingrediënten voor nodig;

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 500 gram knolselderij geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 250 gram zoete aardappel geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • 750 ml. water
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 450 ml. kokosmelk
  • 50 gram zongedroogde tomaten in reepjes gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Doe olie in een pan en doe de ui, knoflook, kurkuma, knolselderij  erbij. Laat 10 minuten zachtjes bakken. Roer af en toe om. Voeg het bouillonblokje, het water, de kokosmelk en zoete aardappel toe. Laat nog 15 minuten zachtjes koken.

Bak ondertussen de champignons.

Doe de zongedroogde tomaat bij de soep en mix tot een gladde soep met een staafmixer of in de blender. Schep als laatste de gebakken champignons in de soep. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Je kunt de soep invriezen of maximaal 3 dagen bewaren in een glazen meeneempot in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *