Categorieën
Zoet & Brood

Ontbijtmuffins met blauwe bessen

De zondagmorgen is de ideale morgen om te bakken. Vandaag ga ik voor Ontbijtmuffins. Het enige nadeel is dat je moet wachten tot ze klaar zijn 😀

Je maakt de muffins met de volgende ingrediënten; (voor 5 tot 6 stuks)

  • 1 banaan in plakken gesneden
  • 2 eieren
  • 100 ml. melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram havermeel (mix evt havervlokken of havermout tot meel in de blender)
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 medjooldadels in stukjes gesneden
  • 100 gram blauwe bessen (liefst bevroren)
  • beetje roomboter om de vormpjes of bakblik in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet het bakblik of vormpjes in met de boter.

Doe de melk, banaan, eieren, het citroensap in een blender en mix luchtig. Meng in een andere kom het havermeel met de kaneel en het bakpoeder.  Meng nu de droge en natte ingrediënten en roer tot een beslag. Voeg de dadels en de blauwe bessen toe. Verdeel het beslag over de vormpjes. Deze mogen tot de rand gevuld zijn.

Zet de muffins 30 minuten in de oven en laat daarna even afkoelen.

Fijne zondag!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *