Categorieën
Zoet & Brood

Appel-Havermout koeken

Regelmatig een handje ongezouten noten draagt bij aan een goede gezondheid. Noten bevatten ijzer, vitamine E en B en met name hazel-, walnoten en amandelen bevatten veel onverzadigd vet.

Vandaag gebruik ik walnoten voor deze koeken.

Voor 12 koeken heb je nodig:
– 200 gram havermout
– 2 appels
– 50 gram rozijnen
– 50 gram walnoten
– 50 gram roomboter
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel kaneel
– snuf zout

Appel schillen, klokhuis eruit halen en raspen.
De rasp samen met alle andere ingrediënten in een kom doen en kneden tot een deegbal. Verdeel deze in twaalf porties en maak hier 12 koeken van op een met bakpapier beklede bakplaat (of rooster)
Doe deze ca. 30 minuten in een op 170 graden voorverwarmde oven. Laten afkoelen en smullen maar.
Een prettige bijkomstigheid is dat het in huis heerlijk ruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *