Categorieën
Pasta Vega

Pompoenpasta

Macaroni, spaghetti, vaak wordt het gegeten met tomatensaus of roomsaus. Wil je eens iets anders probeer dan eens deze pompoensaus. Je maakt deze zo;

  • halve flespompoen geschild en in stukken gesneden
  • 3 hele tenen knoflook in schil
  • 2 sjalotten in parten gesneden
  • half blik biologische tomatenstukjes (200 gram)
  • flinke scheut melk
  • 1 eetlepel ricotta
  • 1 theelepel dragon
  • 300 gram macaroni of spaghetti naar keuze
  • 150 gram boerenkool
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • evt. water om de saus te verdunnen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de pasta volgens verpakking, giet af en laat uitlekken.

Meng de pompoenstukken, sjalotten, knoflook met de olie en verdeel op een bakplaat. Rooster ongeveer 20 minuten in de oven. Knijp hierna de knoflook uit de schil en doe alles in een kom. Voeg de tomatenstukjes, dragon en een scheut melk toe en pureer met een  staafmixer tot een gladde saus. Indien nodig kun je een beetje water toevoegen om de saus te verdunnen. Schep als laatste de ricotta erdoor.

Wok de boerenkool kort en meng door de pompoensaus.

Meng de saus door de pasta. Ik serveer er los gehaktballetjes bij voor degenen die graag vlees willen. Verder nog een zoetzure komkommer salade.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *