Categorieën
Feest & Hapjes Kip

Paasamuse met kip en chilimango

Mocht je eters krijgen met Pasen dan is het lekker als je direct ergens mee rond kan gaan als de gasten binnen zijn. Geel is de kleur van Pasen dus hou ik hier weer rekening mee. Tevens is het een licht en gezond hapje.

Voor de amuse heb je nodig;

  • kipfiletblokjes (3 stukjes per prikker)
  •  tot 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 mango
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • peper en zout
  • olijfolie
  • kleine prikkers
  • amuseglaasjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de schil van de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe de mangoblokjes samen met het limoensap en een theelepel sweet chilisaus in een blender en maak er een “sapje” van. Meng de dragon erdoor en schenk het in de amuseglaasjes. Doe de glaasjes halfvol.

Rijg 3 blokjes kipfilet aan een stokje en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak zoveel stokjes als je nodig hebt. Bestrijk ze met olie en bestrooi met een snuf peper en zout. Bak de spiesjes ca. 5 tot 10 minuten gaar in de oven. (Een andere manier om de spiesjes te bereiden is in de grillpan.) Bak ze om en om tot ze gaar zijn. Bestrijk de nog warme spiesjes met chilisaus en laat ze afkoelen. Zet ze in de amuseglaasjes.

Klaar om te serveren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *