Categorieën
Vega

Eieren met tomaat en geitenkaas uit de oven

Vorig jaar maakte ik al de ovenpotjes met zalm, spinazie en ei. Deze variant met geitenkaas van ILoveHealth wil ik graag toevoegen aan mijn paasrecepten. Lekker voor zowel ontbijt als brunch.

Voor 1 potje heb je het volgende nodig;

  • 2 eieren
  • 2 blokjes Bettine zachte geitenkaas
  • 5 kleine tomaatjes
  • 3 blaadjes verse basilicum
  • boter om het schaaltje mee in te vetten
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een klein ovenschaaltje in met de boter en breek hierin 2 eieren. Snij de tomaatjes doormidden. Maak kleine brokjes van de geitenkaas en doe deze samen met de tomaatjes erop.

Snij de basilicum fijn en verdeel over het potje. Breng op smaak met peper en zout.

Zet het potje ongeveer een kwartier in de oven tot het ei gestold is.

Voordeel van deze potjes is dat je ze geheel kan voorbereiden en alleen nog in de oven hoeft te zetten. Minder stress als je gasten krijgt.

Op mijn foto heb ik een groter variant gemaakt en zien jullie dat ik ook wel eens iets vergeet. (basilicum)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *